— The Rothschild Foundation by Stephen Marshall Architects

These archival buildings in Aylesbury, England, by London studio Stephen Marshall Architects are screened by a uniform line of oak beams.

Containing a collection of records for charity The Rothschild Foundation, the series of buildings around two courtyards also include meeting rooms and open-plan offices.

 

An existing red-brick farmhouse is retained, while the adjacent new buildings are each clad in varying compositions of timber panels, white render and glass.

 

Internally, an oak gridshell roof structure creates a column-free reading room, overlooking the more formal of the two courtyards at the entrance to the site.

 

Photography is by Richard Bryant

 

Via: Dezeen

— Comments

Please add your own comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.