— Stadtmuseum Rapperswil-Jona extension and renovation by :mlzd

Having been deeply involved in a museum design project for the past two years, all at The English Group have developed a fascination with the evolution and realisation of other similar projects – and this renovation of a museum in Switzerland is particularly interesting.

Hundreds of circular holes puncture a faceted bronze extension to a fortified museum in Rapperswil-Jona, that is set to reopen next month.

 

Added during a renovation by Swiss architects :mlzd, the shiny four-storey volume reconnects the two halves of the town museum, which comprise a thirteenth century stone tower and a former residence.

 

An exposed concrete wall separates the new central staircase from the ground-floor entrance, which leads into a double-height gallery.

 

The museum’s north elevation is left unchanged to respect the historic townscape.

 

Photography is by Dominique Marc Wehrli.

 

Via: Dezeen

— Comments

Please add your own comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.