— House on the Cliff by Fran Silvestre Arquitectos

This bright-white house in Alicante by Spanish studio Fran Silvestre Arquitectos features an 18-metre-long balcony that stretches out towards the Balearic Sea.Fran Silvestre Arquitectos designed the structure as a single monolithic volume that nestles against the rockface whilst also projecting out towards the shoreline.

 

Living rooms and bedrooms are contained within the protruding upper storey and offer panoramic views through an entirely glazed facade.

 

A staircase climbs through and across an exterior wall to connect these rooms with an infinity pool and terrace.

 

Concrete was used for the entire structure, but the walls were coated in stucco to create the clean white aesthetic.

 

The architects explain how they always try to design houses around the habits of future residents. ”Dialogue is always present, since the work becomes part of the identity of those who inhabit it,” they explain. “This dialogue seeks comfort and also utility, and examines the conflicts and joys of daily acts of human life.”

 

Photography is by Diego Opazo, movie is by Alfonso Calza.

 

Via: Dezeen

— Comments

Please add your own comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.